dinsdag 18 juni 2024

Family meal - Bryan Washington

 

On thing I'll never forget is how Oda left paper cranes arround his appartment.

Het verhaal draait rond een Koreaanse bakkerij waar Cam probeert het verlies na de dood van zijn vriend te verwerken, maar steeds verder verstrikt raakt in het kapot maken van zijn lichaam en geest. Hij gaat terug, of wordt teruggehaald naar Houston door zijn beste jeugdvriend TJ, Tea-Jee, een zwart-Koreaanse jongen die op zijn eigen manier vast zit in zijn leven en zijn relatie. 

Dit boek gaat over de queer community in Houston, vooral de zwarte en aziatische queer gemeenschap. Dat is interessant, want de meeste gay boeken gaan over hoog opgeleide witte mannen. Ook fijn dat er normaal over poz-jongeren geschreven wordt. Houston is een stad waar je niet uit weg komt, zegt een van de hoofdpersonen. Zelfs als je er uit weet te ontsnappen wordt je er weer terug in gekatapulteerd.

Before he and Shun left me at the train station, he'd slipped one in my bag for the flight.

The complete Chi's sweet home part 1 - Konami Kanata

 

Zo herkenbaar voor iedere poezenliefhebber!

zondag 2 juni 2024

The housekeeper and the professor - Yoko Ogawa

 

Ik heb nog niet eerder iets van Yoko Ogawa gelezen en dacht dat dit boek van haar mij het minst aan zou spreken, maar ik vond het geweldig! Dat beloofd wat voor de andere boeken. :) Ik ben geen wiskundefan (hoewel ik het op school op zich wel kon), en ik vind het heel knap dat de schrijver mij de schoonheid kon laten voelen van de formule van Euler.

Dit boek is een typisch voorbeeld van wat mij aanspreekt in Japanse literatuur. Het is een heel klein verhaal waarin niet zoveel gebeurt, maar het zorgt ervoor dat je er voorzichtig mee omgaat.