Over de donkere gangen van de Europees-Griekse onderhandelingen (voor zover je het zo kunt noemen) tijdens de Griekse crisis.
Het boek is geschreven vanuit het gezichtspunt van de Grieken. Het in interessant om dat te lezen, de (politiek/ecomonische) wereld daar te zien. Hier wordt de Griekse crisis toch voornamelijk besproken vanuit het gezichtspunt van Jeroen Dijselbloem. Het is de interpertatie van 1 man, een politicus tegen zijn wil, een motorrijdende man met een leren jas, voormalig academicus en rebel die graag vertoefd in de anarchistische wijk van Athene. Toch is het een geloofwaardig account geworden.
Het is best een economisch boek, en soms ook best doorworstelen, op veel momenten zijn het alleen maar gesprekken op gesprekken zonder dat er iets gebeurt, maar er zit ook een prachtige House of Card achtige serie in, of een Shakespeariaans koningsdrama.
Je begrijpt na dit boek ook hoe politici vervreemd kunnen raken van de normale wereld. Vanaf het moment dat Yanis minister van Financiƫn wordt, is hij alleen nog maar in zijn kantoor, of in de kantoren van de Europese Exonomische Raad, of in het vliegtuig en geblindeerde auto op weg hiernaar toe. De normale wereld verdwijnt helemaal.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten